Käytiin tuossa pirkkojen kanssa kaakaolla. Pirkoilla tarkoitan siis lähimpiä ystäviäni. Tunnelma ja kaakaottelun sisältö toi mieleeni Sinkkuelämää, tuon lempparisarjani ajalta lukio. Puhuimme niitä näitä, mutta aihe oli silti hyvin rajattu. Itse asiassa taisin kuulla vain parin henkilön mainitsevan jotain "normaalista elämästä". Joka tapauksessa sekä kaakao että seura miellyttivät. Etenkin ensimmäisessä oli paksu kerros kermavaahtoa, tuota harvinaista herkkua. Kukaan ei jättänyt tällä kertaa pohjia.

Takapihalla on hirvittävän jännää olla. Valoisan aikaan kävin varastossa, ja järven jää - voi veljet, miten se paukkui ja murisi. En ole ennen sellaista meteliä sieltä kuullutkaan. Noiden eriskummallisien railojen syntymishetkien säestämänä kävin - liekö nyt ollu valtion mehtää vai kenen - katkomassa, tai siis hakemassa, kuusenoksia. Onhan ylihuomenna juurikin SE päivä, joka tarvitsee pientä somistusta. Siitä siis moinen piiperrys metikössä. Toivottavasti joku puunhalaaja ei pahoita tästä mieltään.

Kaakaokeskusteluissa nousi itse asiassa eräs pohdittava kysymys esille. Entä jos minun lapsistani tulisi joskus siviilipalvelustyyppejä? Tiivistettynä voin sanoa, että se olisi pahin painajainen tällaisen mustan joulun lisäksi. Aasinsiltana päästäänkin erääseen parin viikon takaiseen kauppareissuuni...

Olin paikallisessa marketissa, josta saa plussapisteitä, ostelemassa sunnuntaievästä. Siinä kylmäaltailla, vastapäätä minua, näytti olevan tuttu kasvo vuodelta 2006. "Sivari", totesin mielessäni. En tervehtinyt. Siirryin vihannesten luota maitohyllylle, jonka jälkeen lähdin kassoille. Yhden hyllykön välissä oli äsken mainitsemani henkilö, ja hänellä oli MAASTOKUVIOISET housut jalassa. Piti vähän aikaa nieleskellä ja tasata hengitystä. Sivarilla maastohousut, ei uskottava yhtälö. Toki onhan kyseinen kuvio eräänlainen trendi, mutta jos jätkä ei hyvän asian puolesta pue maastokuvioita ylleen, niin miksi ihmeessä se voi tehdä sen sitten vapaaehtoisesti! En henkilökohtaisesti ymmärrä. Kulkekoot verkkareissa.

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.

-Med vänliga hälsningar,

F